TÁJÉKOZTATÓ

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja az Utazóközönséget, hogy 2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel a 80 sz. Budapest - Hatvan - Miskolc vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

  Dr. SZABÓ MONIKA HÁZIORVOS TÁJÉKOZTATÓJA

Tisztelt Betegek!  

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a Magyarország Kormánya által kihirdetett vészhelyzet miatt új eljárási rend lépett életbe az egészségügyben 2020.03.16-tól a vészhelyzet visszavonásáig. A működés fenntarthatósága miatt ennek alapján a csányi orvosi rendelőben a  következő változások vannak:

IGÉNYFELMÉRÉS

Tisztelt Csányi Lakosok! 

A koronavírus magyarországi megjelenése és gyors elterjedése miatt a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 2. § alapján a 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakó-, illetve tartózkodási helyüket a koronavírus járvány lefolyása alatt ne hagyják el! Amennyiben az érintett személy ezt vállalja és erről a helyileg illetékes önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról a települési önkormányzat gondoskodik.

Útfelújítás kezdődött Csányon  

Kezdetét vette a héten a 3201 sz. közút csányi belterületi szakaszának a felújítása. Az útszakasz felújítására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyert pályázati támogatást két ütemben, a belterületi útszakasz egyik felére még 2017-ben a Területi Operatív Program keretében, a másikra pedig 2019-ben a Magyar Falu program keretében. A munkálatok várhatóan 2020 első félévében zajlanak majd.

 

 

FELHÍVÁS

Tisztelt Csányiak! Csány vezetősége kéri a külföldről (különösen az Olaszországból, Spanyolországból, Svájcból, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Szlovéniából, Dániából, esetleg Iránból, Kínából, Dél-Koreából) hazatérő lakosokat, hogy maradjanak otthon, két hétig ne hagyják el lakhelyüket, és ne érintkezzenek senkivel, családtagjaikkal, rokonaikkal sem.

FELHÍVÁS

Tisztelt Csányiak! Tisztelt Őstermelők! Településünk vezetősége kiemelt figyelmet kíván fordítani a községünkben életvitelszerűen itt tartózkodó idény- és vendégmunkásokkal kapcsolatos esetleges veszélyforrás kezelésére.

Oldalak